Oppgraderte Octavia: Alle prisene

Vi prøvekjørte nylig ansiktsløftede Octavia. Konklusjonen var: Enda mer bil for pengene.

Publisert
Sist oppdatert

Som vi nevnte i vår forrige artikkel hvor vi beskrev prøvekjøringen av Octavia 2009-modell (les saken her), har den populære Skoda-modellen fått en rekke forbedringer og en visuell overhaling, samtidig som prisene er blitt holdt i sjakk.

Diesel og 4X4: 289.000 kroner

Octavia 2009-modell starter således på 200.000 kroner; 210.000 for rimeligste stasjonsvogn. Rimeligste Octavia stasjonsvogn med dieselmotor koster 247.000 kroner. For den som i tillegg vil ha firehjulsdrift blir prislappen 289.000 kroner (1.9 TDI - 105 hk - 4X4).

Sprek med bensin: Fra 227.000

Vi ble spesielt imponert over Octavia med den nye 1.4 TSI-motoren på 122 hester. Den kjennes sprekere ut enn det oppgitte effekttallet skulle tilsi, og så har den da også, takket være moderne turbo-teknologi, en disponibilitet og gjennomgående kraftfullhet av de sjeldne. Denne koster fra 237.000 kroner som stasjonsvogn (227.000 som femdørs kombi).

Scout og RS

Octavia 2009 kommer også i versjonene Scout med SUV-aktige designelementer og firehjulsdrift, og i den sportslige varianten RS - både med manuell og dobbeltkløtsj-automatkasse (DSG). RS kan leveres enten med dieselmotor (2.0 TDI Common Rail med 170 hestekrefter) eller med bensinmotor - toliteren med turbo fra utgående Golf GTI med 200 hester. DSG-girkassen i forbindelse med bensinmotorene er nå syvtrinnsvarianten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer