Oppjekket Honda Accord

Honda vil mest sannsynlig lansere en crossover i USA. Det vil bli en bil ala Subaru Outback og Audi Allroad.

Foto: Automedia
Foto: Automedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bilen på bildene har klare trekk fra den europeiske Accord-varianten. Det er nok den bilen som er donor for denne nye modellen. Ser vi på fronten har den tøffe europafronten forsvunnet til fordel for den amerikanske snuta. Bak er den mer eller mindre lik en europeisk stasjonsvogn.

Ellers ser man av bildene at bakkeklaringen er forholdsvis god og at den er betydelig høyere enn en vanlig Accord. Vi forventer også at den blir litt lengre.

I USA vil denne Accroden bli posisjonert mellom CR-V, som vi også kjenner her hjemme, og den helamerikanske Pilot. Pilot er en SUV på størrelse med BMW X5 og leveres med en 3,5-liters bensinmotor med 250 hestekrefter.

Den nye Accorden er forventet å få en firesylindret bensinmotor med 2,4 liters slagvolum, turbo og 240 hestekrefter. Denne motoren finnes fra før i modellen Acura RDX. Acura er luksusmerket til Honda.

Vi forventer at Honda også spanderer firehjulsdrift.

I forbindelse med at forkortelsen SUV har blitt såpass belastet, vil flere nå posisjonere sine "lettsuver" som CUV (Crossover Utility Vehicle). Her hjemme har vi lenge brukt crossover om biler som for eksempel Subaru Legacy Outback.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer