Oppsiktsvekkende billig

Skoda Octavia får et nytt motortilbud som gir lavere utslipp og dermed pris.

Foto: Cato Steinsvåg
Foto: Cato Steinsvåg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For snart et år siden kom Skoda Octavia i oppdatert og forbedret utgave, gjenkjennelig særlig på de nye lyktene med "vinge". Modellen har lenge vært populær i Norge hvor begrepet "mye bil for pengene" klinger svært godt. Vi har da også kunnet konstatere at det er nettopp det Skoda tilbyr.

123 gram CO2

Nå forbedres forholdet pris/ytelser ytterligere i og med at Octavia nå kommer med et nytt motoralternativ i kombinasjon med firehjulsdrift. Det dreier seg om 1.6 TDI, en dieselmotor med common rail-innsprøytning som yter 105 hestekrefter og et dreiemoment på 250 newtonmeter mellom 1.500 og 2.500 omdreininger. Den har hittil bare vært tilgjengelig med manuell girkasse. I kombinasjon med DSG-girkasse (dobbeltkløtsjgirkassen som i praksis fungerer som automat), har den et blandet forbruk på 0,47 liter per mil og dermed CO2-utslipp på høyst akseptable 123 gram per kilometer, hvilket hjelper prisen ned; startprisen for Octavia stasjonsvogn med diesel og automat er dermed 262.600 kroner.

Ytelsene er for øvrig helt greie for en familiebil. Toppfart er 189 km/t; 0-100 tar 12,1 sekunder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.