Oppsiktsvekkende billig

Skoda Octavia får et nytt motortilbud som gir lavere utslipp og dermed pris.

Foto: Cato Steinsvåg
Foto: Cato Steinsvåg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For snart et år siden kom Skoda Octavia i oppdatert og forbedret utgave, gjenkjennelig særlig på de nye lyktene med "vinge". Modellen har lenge vært populær i Norge hvor begrepet "mye bil for pengene" klinger svært godt. Vi har da også kunnet konstatere at det er nettopp det Skoda tilbyr.

123 gram CO2

Nå forbedres forholdet pris/ytelser ytterligere i og med at Octavia nå kommer med et nytt motoralternativ i kombinasjon med firehjulsdrift. Det dreier seg om 1.6 TDI, en dieselmotor med common rail-innsprøytning som yter 105 hestekrefter og et dreiemoment på 250 newtonmeter mellom 1.500 og 2.500 omdreininger. Den har hittil bare vært tilgjengelig med manuell girkasse. I kombinasjon med DSG-girkasse (dobbeltkløtsjgirkassen som i praksis fungerer som automat), har den et blandet forbruk på 0,47 liter per mil og dermed CO2-utslipp på høyst akseptable 123 gram per kilometer, hvilket hjelper prisen ned; startprisen for Octavia stasjonsvogn med diesel og automat er dermed 262.600 kroner.

Ytelsene er for øvrig helt greie for en familiebil. Toppfart er 189 km/t; 0-100 tar 12,1 sekunder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer