Volvos neste elbil

Oppsiktsvekkende endring fra Volvo

Volvos nye, elektriske flaggskip, som etter planen skal komme på veien i løpet av året, kan få navnet Embla.

1000 KILOMETER: Med en ny batteritype og andre tekniske forbedringer, mener Volvo at de skal kunne gi elbilene en rekkevidde på opp mot 1000 kilometer. Det skjer neppe før rundt 2025. Foto: Volvo
1000 KILOMETER: Med en ny batteritype og andre tekniske forbedringer, mener Volvo at de skal kunne gi elbilene en rekkevidde på opp mot 1000 kilometer. Det skjer neppe før rundt 2025. Foto: Volvo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etterfølgeren til Volvo XC90 blir en ren elektrisk crossover, en mellomting mellom en SUV og en vanlig personbil. Dette blir den første bilen fra Volvo på flere tiår, med et navn som ikke er en kombinasjon av en eller to bokstaver og et tall.

Det bekreftet Volvo-sjef Håkan Samuelsson allerede i fjor sommer.

- Å kalle dette «nye XC90» vil bli helt feil, siden den nye elbilen er den første i sitt slag. Den vil få et helt eget navn akkurat som en nyfødt baby, sa Samuelsson i et møte med pressen.

Volvo Embla

Hva navet blir har han imidlertid holdt hemmelig så langt. Det eneste hintet kom i et intervju med Automotive News, der han sa at navnet vil starte med en vokal.

Rett før jul oppdaget det australske bilmagasinet Drive, at Volvo har søkt om varemerkebeskyttelse av navnet Embla. Det er også navnet på den aller første kvinnen på jorda, ifølge norrøn mytologi.

Ifølge Drive er dette det eneste navnet som begynner med en vokal, som Volvo har søkt beskyttelse for i løpet av de siste fire åra.

- Ikke bestemt

Hvis Embla blir navnet, føyer det seg inn i trenden der Volvo de siste åra har markedsført bilene sine med et nordisk design. Embla vil være enda et steg på veien i å fremme det nordiske særpreget på de svenske bilene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer