Dette frykter nordmenn i trafikken

Oppsiktsvekkende forskjeller på nordmenn og svensker i trafikken

En fersk undersøkelse viser at nordmenn er mest bekymret for syklister i trafikken. Svenskene har derimot helt andre bekymringer.

BEKYMRINGSVERDIG? Morgenrushet i Oslo består av både myke og harde trafikanter. Det er imidlertid «de myke» syklistene norske bilister frykter mest av alt i trafikken - ifølge en fersk undersøkelse blant nordmenn. NTB Scanpix
BEKYMRINGSVERDIG? Morgenrushet i Oslo består av både myke og harde trafikanter. Det er imidlertid «de myke» syklistene norske bilister frykter mest av alt i trafikken - ifølge en fersk undersøkelse blant nordmenn. NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en undersøkelse utført av Respons Analyse på oppdrag fra CTEK, ble nordmenn spurt om hva de bekymrer seg mest for i trafikken. Der fikk de en rekke oppsiktsvekkende svar.

Undersøkelsen viser nemlig at det er syklistene som bekymrer nordmenn mest når de er ute og kjører bilen sin. Hele 38 prosent av de 1.134 respondentene svarte at de bekymrer seg for syklistene.

Det er henholdsvis fem og ti prosent flere enn dem som bekymrer seg for glatte veier og råkjørere.

Nedenfor kan du se hele resultatet - og hva svenskene svarte i samme undersøkelse.

- Overraskende

Respondentene kunne krysse av på hele tre svaralternativer i spørsmålet om hva de bekymrer seg mest for i trafikken.

Helt på bunnen av lista - på 9. og 10. plass - havnet «biler som blokkerer midtfila» (3%) og «å ikke få start på bilen» (5%)

- Svarene på undersøkelsen kom overraskende på oss. Vi vet at veldig mange opplever motorstans eller at bilen ikke starter som følge av flatt batteri - som er et av de vanligste bilproblemene i Norge. Likevel ser vi at svært få bekymrer seg for det, sier Stefan Magnusson, salgssjef for CTEK i Norden, Storbritannia og Øst-Europa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer