Ny ADAC-rapport:

Oppsiktsvekkende tall for nye dieselbiler

De aller nyeste dieselbilene slipper stort sett ikke ut noen partikler eller skadelige stoffer, viser en ny tysk test.

BEDRE ENN SITT RYKTE: Nye dieselbiler slipper ut minimalt med NOx, viser nye tester som ADAC har utført. Foto: NT/SCANPIX
BEDRE ENN SITT RYKTE: Nye dieselbiler slipper ut minimalt med NOx, viser nye tester som ADAC har utført. Foto: NT/SCANPIX Vis mer
Publisert

ADAC, den store bilorganisasjonen er Tysklands svar på NAF, har over 18,5 millioner medlemmer og hovedkontor i München. Her følges utviklingen av bilers forbruk og utslipp nøye.

ADAC har utviklet et eget testlaboratorium for å «avsløre» hva som kommer ut av bilene. Men nylig fikk de seg en overraskelse – av den positive sorten.

De nyeste dieselbilene slipper nemlig ut betydelig mindre nitrogenoksid (NOx) enn det kommende regelverket - Real Driving Emissions 2 (RDE2) - vil kreve. Ifølge ADAC-testene viser det seg at noen dieselbiler nesten ikke slipper ut NOx - selv under realistiske tester på åpen vei. Mye tyder på at den nye dieselteknologien faktisk gjør dieselbilene like rene som bensinmodellene.

Mercedes med null NOx-utslipp

ADAC testet 13 nye dieselmodeller – og resultatet viser ekstremt lave utslipp av nitrogenoksidene NO2 og NO.

Nesten alle bilene slapp ut mindre enn 50 milligram per kilometer, men den største overraskelsen var Mercedes-Benz C220d. Den hadde ingen NOx-utslipp i det hele tatt.

Volkswagen Golf diesel greide nøyaktig det samme som bensinversjonen - 14 mg Nox/km. Den mest effektive bensinbilen, en Suzuki Ignis 1.2, slapp ut 3 mg/km.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer