25 prosent gjør feil

- Oppsiktsvekkende!

Én av fire går enten på feil side eller vet ikke hvilken side som er riktig, når de ferdes til fots langs en bilvei.

25 % VET IKKE: Én av fire nordmenn vet ikke hvilken side de skal gå på, når de vandrer langs vei uten gangfelt. Illustrasjonsfoto
25 % VET IKKE: Én av fire nordmenn vet ikke hvilken side de skal gå på, når de vandrer langs vei uten gangfelt. Illustrasjonsfoto Vis mer
Publisert

Oppsiktsvekkende mange av oss går på feil side av veien. Hele én av fem sier de oftest velger å gå på høyre side, når de går på vei uten fortau. I tillegg er det ytterligere fem prosent som ikke vet hvilken side de går på. Det viser en undersøkelse Dinside har fått tak i.

Med andre ord er det til sammen hele én av fire nordmenn (25 %) som ikke vet hvilken side de skal ferdes på, når de vandrer ved en trafikkert vei. For ordens skyld - venstre side er riktig side.

Hvorfor er dette viktig? Les videre.

- Oppsiktsvekkende

- Dette er oppsiktsvekkende. Vi som har fått trafikkopplæring som barn, har lært å gå på venstre side slik at vi ser bilene som kommer imot, sier kommunikasjonssjef Ingrid Trømborg i Trygg Trafikk til Dinside.

- Burde ikke alle kunne dette?

- Jo, det er viktig grunnkunnskap for å bevege seg trygt i trafikken og er fortsatt en del av trafikkopplæringen i skole og barnehage.

KVINNER VERST: Tabellen viser at norske kvinner vet noe mindre om hvilken side av veien man skal gå på enn menn. Kilde: Norstat

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer