Teoriprøve og førerprøve

- Opptil ti ukers ventetid

Statens vegvesen melder om lang ventetid på oppkjøring og teoriprøver i deler av landet.

Følg våre 5 punkt i grunnleggende bilteknikk, så sparer du mange kroner på kjøreskolen og er rustet til mengdetreningen som følger før du har førerkortet i lomma. Vis mer
Publisert

Coronapandemien har ikke bare gitt stor pågang på helsevesenet den siste tiden:

Ifølge Statens vegvesen kan førerkortkandidater som bor i områder med strenge smitterestriksjoner ikke ta oppkjøring eller teoriprøve utenfor området der de bor.

Slike begrensninger bidrar til at det er stort press på gjennomføring av førerprøver - som gir lang ventetid i flere regioner.

Mindre kapasitet på teoriprøver

Det er ekstra ventetid både på å få tatt teoriprøve og førerprøve, forteller vegvesenet til Dinside.

- Vi har noe ventetid på å få tatt teori ved noen av trafikkstasjonene i sentrale østlandsområdet, eksempelvis Risløkka, Billingstad, Drøbak og Drammen for å nevne noen. Årsaken til ventetiden er redusert kapasitet i teorirommene grunnet avstandsreglene i forbindelse med pandemien, forteller avdelingsdirektør Frode Børstad i avdelingen for Brukertjenester i Statens vegvesen.

Han forteller at de ansatte for å øke kapasiteten på teoriprøver har jobbet overtid i første kvartal, for å gjennomføre 20 prosent flere teoriprøver enn samme tid i 2020.

Den lange ventetiden må også de som ikke forbereder seg godt nok, ta noe av skylden for.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer