Oslo-Brussel på én tank

Nå er nye generasjon VW Golf BlueMotion i salg for 240.000 kroner - og den er både gjerrig og velutstyrt.

Nye Volkswagen 1.6 TDI BlueMotion
Nye Volkswagen 1.6 TDI BlueMotion Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi stilte oss litt skeptiske til forrige generasjon VW Golf BlueMotion som vi ikke anså som så mye mer interessant på utslippssiden enn flere "ordinære" konkurrenter med gjerrige dieselmotor. Vel var forbruket gunstig med 0,45 liter per mil og utslippet begrenset til 119 gram CO2 per kilometer, men 1.9 TDI- motoren på 105 hestekrefter begynte å bli utdatert med sin noe "raklete" pumpedyseteknologi og bilen opplevdes som relativt støyende. Selve ytelsene var det derimot ikke noe i veien med.

Mindre - men like kvikk

Men det er gode nyheter at VW nå tar skjeen i en annen hånd med nye generasjon Golf. Nå har vi med en "nedgradert" motor å gjøre når det kommer til slagvolum, men den er oppgradert når det gjelder det meste annet. Ytelsene er like gode - temmelig nøyaktig. Med sine 105 hestekrefter og 250 newtonmeter fra lave 1.500 omdreininger reproduserer den nye 1.6 TDI BlueMotion akselerasjonstallet fra 0 til 100 som gjalt for forgjengeren, nemlig 11,3 sekunder.

Lavt forbruk

Når det gjelder forbruk og utslipp er derimot nykommeren betydelig bedre. Med et forbruk ved blandet kjøring på 0,38 liter per mil greier den nemlig å skvise utslippstallet under den magiske grensen på 100 gram per kilometer - 99 gram er tallet VW stolt kan oppgi. Med sin 55-literstank, og hvis man kjører i henhold til kravene til god økonomisk kjøring, kan man faktisk satse på å komme fra Oslo til Brussel med en eneste full dieseltank - og det er uten å "jukse" og ta ferge fra Oslo. Vi baserer oss på ruten Oslo-Gøteborg med ferge til Frederikshavn og derfra strake veien til Brussel; vel 1.400 kilometer ifølge Google Maps. (Volkswagen bruker selv eksemplet Oslo-Bardufoss men vi hadde mer lyst til å kjøre sørover...)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer