Fra London til Oslo:

Oslo får elektriske London-taxier

Er allerede etablert med norsk importør.

TYPISK LONDON: Du kjenner den igjen, først og fremst i sort utgave. Nå kommer den som elektrisk versjon. Foto: LEVC
TYPISK LONDON: Du kjenner den igjen, først og fremst i sort utgave. Nå kommer den som elektrisk versjon. Foto: LEVC Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Slik mener Autoindustri AS at fremtidens taxi skal være. Bilen er laget med utseende som en London-taxi, og er produsert av Geely, du vet selskapet som eier Volvo, Polestar og det nye bilmerket Lync & Co.

Bilen heter LEVC TX, og blir i dag vist frem i Oslo, under Nordic EV Summit.

Selv om mye av innmaten i bilen stammer fra Volvo, er det Autoindustri AS som skal importere bilen, et selskap som har tette relasjoner til Subaru Norge AS.

Oslo-Gardermoen t/r

Bilen er i utgangspunktet en ren elbil, men har også en rekkeviddeforlenger i form av en forbrenningsmotor som produserer strøm til videre fremdrift og for opplading av batteriet ved behov.

Den totale rekkevidden er oppgitt til 640 km, hvor 128 av dem er fullelektrisk. Når batteriene er fulladet er det med andre ord mulig å kunne komme seg fra Oslo til Gardermoen og tilbake på ren elektrisk drift.

LEVC TX er laget i aluminium, med Hydro Extruded Solutions som leverandør.

Vet hvor den er

En taxi kjører aldri kun i byene, eller i bygdene. LEVC har derfor gitt bilene geo-fencing, som rett og slett er en GPS-funksjon som forteller bilen når den bør kjøre elektrisk, og når den bør starte opp bensinmotoren for å generere strøm.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.