Oslo-folk er sløvest til å bytte dekk selv

I Oslo skifter 47 prosent av bilistene dekk selv. På Vestlandet legger 72 prosent av bilistene om på bilen sin selv.

DEKKSKIFTE: Totalt i landet er det 62 prosent av bilistene som skifter dekk selv, mens 26 prosent lar profesjonelle ta jobben. Oslo-folk står for den laveste andelen av selv-bytte av dekk; der er det kun 47 prosent som bytter dekk selv. Foto: Colourbox.com
DEKKSKIFTE: Totalt i landet er det 62 prosent av bilistene som skifter dekk selv, mens 26 prosent lar profesjonelle ta jobben. Oslo-folk står for den laveste andelen av selv-bytte av dekk; der er det kun 47 prosent som bytter dekk selv. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bileiere fra Oslo og Akershus kommer nederst på listen over hvem som bytter dekk på bilen sin selv. I disse fylkene er det kun 47 prosent av bilistene som bytter dekk på bilen sin selv. Dette i skarp motsetning til bilister på Vestlandet: 72 prosent av Vestlands-bilistene skifter dekk på bilen sin selv.

Dette viser en spørreundersøkelse utført av YouGov for Biltema.

Har du utslitte piggdekk og vil bytte til piggfritt? Noen store byer gir deg opptil 1.200 kroner i pant for de gamle piggdekkene dine, om du kjøper nye piggfrie dekk før nyttår.

PRISTEST VINTERDEK 2011: Priser på årets beste piggdekk og piggfrie vinterdekk

Hva tror du er grunnen til at færre Oslo-folk bytter dekk på bilen sin selv, sammenliknet med bilister ellers i landet? Si din mening i debatten nedenfor.

– Det er ikke er like hyggelig å gjøre dette ute i gaten som på egen tomt eller gårdsplass. I byene er det dessuten stor konkurranse og mange muligheter for billig dekkskifte, sier Tommy Fredriksen, styreformann og daglig leder i Biltema Norge AS, i en pressemelding.

Best på Vestlandet

Bland de spurte i Oslo, svarer 47,4 prosent at de legger om selv. På resten av Østlandet er det 61,6 prosent som tar jobben på egenhånd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer