Oslo til Trondheim med elbil, tror kjemiprofessor

Kjemiprofessor spår det vil komme mange gjennombrudd som kan gjøre dette mulig.

Publisert
Sist oppdatert

I oktober konkluderte to norske klimaforskere med at det uten tvil er bilen som forurenser og varmer kloden mest - hele seks ganger mer enn flytrafikken.

Nå vil regjeringen åpne for et storartet samarbeid med bilbransjen, elbransjen, miljøvernorganisasjonene og norsk forskning for å satse på elektrifisering av veitransporten.

- 2009 bør være året elektrifisering av transportsektoren blir det store temaet, sa samferdselsminister Liv Signe Navarsete i et åpent møte i Samferdselsdepartementet mandag.

Dette er en del av strategien når regjeringen nå jobber mot et karbonnøytralt Norge innen 2030.

Les også: Kun 5 øre per kilometer!Denne Porschen har el-motor!Test av råtøff el-scooter på 250 ccm

Avhengig av bedre batterier

Før veitransporten kan elektrifiseres er vi nødt til å få bedre og billigere batterier, er et av hovedrådene til aktuelle aktører i bil og el-bransjen, samt miljøforkjempere og forskere.

- Bilene må dekke både våre reelle og våre mentale kjørebehov, sa Kristine Meek fra Better Place. Better Place har inngått avtale med Renault-Nissan om etablering av utstrakte nettverk med infrastruktur og elektriske biler. Pilotprosjekter er på vei i Israel og i Danmark.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer