Outback: Forkledd Legacy

Ta den nye Legacy og gi den et ekstra løft og mer svulmende former, og vips: du har en Subaru Outback. Den gjør krav på sin egen modellbetegnelse, men i bunn og grunn er det den samme bilen som Legacy. Og når Legacy nettopp kom i ny versjon, kommer Outback diltende etter. Testen av den nye Legacy er allerede på plass, og du kan lese testen ved å klikke her.

Publisert

De fleste vitale deler i Legacy og Outback er like; karrosseriet er det samme på noen detaljer nær, interiøret er det samme, hjulopphenget er nesten identisk, og motoren er den samme. Riktignok er Legacy tilgjengelig med to motoralternativer: 2,0- og 2,5-liter, mens Outback kun kommer med 2,5-literen.

Forskjellene

De største forskjellene ligger altså i eksteriøret. Outback skal være en stasjonsvogn med "offroad"-egenskaper. "Offroadegenskapene" består i hovedsak av en høyere bakkeklaring; med en bakkeklaring på 190 millimeter ligger Outback 3,5 centimeter høyere over bakken enn hva Legacy gjør. Den har dessuten bredere dekk, og kraftigere og mer markert sideskjørt og støtfangere som skal gjøre bilen mer overbærende med ujevn vei.

Samme motor

2,5-literen er altså også den samme som i Legacy; en 4-sylindret Boxermotor med et slagvolum på 2.457 ccm. Denne har en maksimal ytelse på 156 hester, som får full uttelling ved 5.600 omdreininger i minuttet. Maksimalt dreiemoment er på 223 Nm ved 3.600 omdreininger i minuttet. Dette er den samme motoren som satt i forrige utgave av Outback, med noen endringer som skal ha gjort motorblokken stivere; og dermed mer stillegående, og topplokket er videreutviklet; slik at bensinforbruket er redusert. Den har dessuten fått litt sterkere dreiemoment og noen få flere hester.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer