Outlander får en billigere lillebror

Nykommeren vil antagelig hete Outlander Sport når den kommer, og med storsalget til storebroren friskt i minne tror vi den kan bli et populært SUV-alternativ.

mitsubishi rvr Foto: Mitsubishi
mitsubishi rvr Foto: Mitsubishi Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mitsubishi Outlander har vært en av SUV-favorittene i Norge siden den ble lansert i 2006. Outlander er en ganske voluminøs bil og hakket større enn utpregede kompakt-SUVer som Toyota RAV4. Det er altså plass til en mindre SUV i merkets modellsortiment.

Outlander Sport

I Frankfurt i 2007 så vi en konseptbil ved navn cX, som tydeligvis var forløperen til en mindre SUV og nå viser Mitsubishi bilder av produksjonsbilen. Den får i Japan et modellnavn merket har benyttet tidligere, nemlig RVR (forgjengeren het Space Runner i Europa). Mer sannsynlig modellbetegnelse for Europa er Outlander Sport, som i Nord-Amerika.

Den nye Mitsubishi-modellen vil få sin Europa-debut i Genève til våren. Når den kommer til Norge vet vi ikke ennå men det blir høyst sannsynlig i løpet av sommeren/høsten.

Som RAV4

Det er foreløpig sparsomt med informasjon om den nye bilen, men vi vet at den er basert på Lancer-plattformen, som Outlander, og at den innledningsvis vil bli motorisert med en 1.8 MiVEC bensinmotor. Den kompakte SUVen er cirka 430 centimeter lang, altså i kategori med Toyota RAV4.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer