Outlander knuser C-Crosser og 4007

Ikke bare er Outlander billigere og bedre garantert. I tillegg er den langt bedre utstyrt enn sine franske søsken.

Publisert
Sist oppdatert

Den internasjonale bilindustrien samarbeider stadig tettere. Gjenbruk av plattformer og motorer på tvers av bilmerker innen samme konsern har blitt normalen. De siste årene har det blitt stadig vanligere at også konkurrerende konserner samarbeider om utvikling av nye motorer. For eksempel har Ford og den franske PSA-gruppen (Citroën og Peugeot) samarbeidet om utvikling av nye dieselmotorer, i likhet med General Motors og Fiat-konsernet. Et av de mange artige resultatene av sistnevnte kompaniskap, er at vi i dag blant annet finner identiske dieselmotorer i Fiat og Cadillac.

Tvillinger og trillinger

Enkelte bilprodusenter har imidlertid valgt å gå enda et steg i samarbeidets ånd - ved å gå sammen om utviklingen av hele bilmodeller. Et velkjent eksempel er PSA-Toyota-samarbeidet, som avstedkom søskemodellene Citroën C1, Peugeot 107 og Toyota Aygo. Et annet er Fiat-Suzuki-samarbeidet, som endte opp med Fiat Sedici og Suzuki SX4. Faste DinSide-lesere vil også ha fått med seg at Subaru G3X Justy og Suzuki Ignis SUV i praksis er samme bilmodell, i likhet med nye Opel Agila og Suzuki Splash.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer