Outlanders billige sedan-bror

Hvorfor heter nye Lancer "Sports Sedan"? Hovedsaklig for å markere Mitsubishis fornyede produktstrategi.

Publisert
Sist oppdatert

SARDINIA (DinSide Motor): På en måte er nye Mitsubishi Lancer sedanversjonen av Outlander. Det er riktignok å sette det på spissen, men den "lille" japanske bilprodusenten har valgt å rasjonalisere sin globale produktutvikling, og den nye kompakte sedanen er et nytt skritt i denne retningen.

Comeback

I Norge er Mitsubishi i ferd med å gjøre noe av et comeback. Småbilen Colt var først ute med å representere noe nytt og dynamisk, og vi var tidlig ute med å uttale oss positivt om den modellen. Terrengbilen Pajero kom i ny utførelse i fjor og fortsetter å være en av pilarene i markedet for store SUVer, riktignok uten å oppnå de store salgstallene. Flerbruksbilen Grandis og, senest og med stor suksess, Outlander, har vært med på å dynamisere merkets image her til lands. I perioden januar til oktober ligger salget av Mitsubishi personbiler 67 prosent høyere enn under samme periode i fjor.

Ute av middel-segmentene

Når det gjelder personbiler i kompakt- og mellomklassen har imidlertid Mitsubishi glidd ut av markedet - Carisma og Galant har avsluttet sine karrierer og dagens Lancer har vært gjenstand for en gradvis utfasing - i dag selges den kun som stasjonsvogn og faller stadig på salgslistene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer