Over 2000 kilometer på én tank

Verdensmester i økonomikjøring kjørte fra Østerrike til Danmark og tilbake på én tank. Forbruket ble 0,22 liter per mil i snitt.

Bilen som ble brukt i forsøket var en Skoda Fabia Greenline Foto: Skoda
Bilen som ble brukt i forsøket var en Skoda Fabia Greenline Foto: Skoda Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Drivstoffprisene virker stadig å nå nye høyder, og da er det kanskje ikke så rart at man begynner å tenke på å spare litt på drivstoffet. Gerhard Plattner har likevel strukket det litt lenger enn de fleste av oss. Mannen som er verdensmester i økonomikjøring tilbakela nemlig 2.006 kilometer på fattige 45 liter diesel, med et gjennomsnittlig forbruk på nøyaktig 0,221 liter per mil.

Forsøket ble utført i en Skoda Fabia Greenline. Denne bilen har en 1,2-liters dieselmotor med 75 hestekrefter og 180 newtonmeter. Offisielt forbruk ved blandet kjøring er oppgitt til 0,34 liter per mil. Ved landeveiskjøring er tallet 0,30 liter.

Knuser normen

Plattner har altså kjørt godt under de normerte tallene. Ruten han fulgte gikk for det meste langs Tysklands lengste motorvei, A7. Start og mål var i Reutte i Østerrike og Plattner snudde i Bov i Danmark. Hele Forsøket ble overvåket og godkjent av International Police Motor Corporation.

Selv om dagens biler blir stadig gjerrigere, og Fabia er blant de beste, fremstår tallet som Plattner produserte som ekstremt lavt. Mye avhenger naturligvis av føreren, men Plattner deler ikke så mye om hvordan han klarte det, utover å påpeke at selv de små detaljene som dekktrykk er viktig. Noen modifiseringer av bilen utover dette, nevnes ikke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer