Pris på bensin og diesel

Over 22 kroner literen

Denne uka er det observert bensinpriser på over 22 kroner literen i Norge. Det er ny prisrekord.

NYE REKORDER: Ifølge stasjonskjeden Circle K har bensinen i Tromsø passert over 22 kroner literen denne uka. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
NYE REKORDER: Ifølge stasjonskjeden Circle K har bensinen i Tromsø passert over 22 kroner literen denne uka. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den seneste tida har prisene på drivstoff økt kraftig, og de siste ukene har det generelt vært høye priser på bensin og diesel her til lands.

– Det er over 21 kroner på bensin og over 20 kroner på diesel flere steder i Norge, forteller Knut Hilmar Hansen, kommunikasjonssjef i Circle K, til DinSide.

Han forklarer prisoppgangen med høye innkjøpspriser på bensin og diesel, samt på biodrivstoff, i tillegg til at avgiftsnivået på drivstoff er høyt.

– Avgiftene økte ved nyttår med litt over 32 øre per liter, inkludert moms, på diesel, og med nesten 40 øre inkludert moms på bensin. Jeg kan ikke huske en så kraftig stigning noensinne i innkjøpspris som det vi har sett etter nyttår, både på bensin og diesel, fortsetter Hansen.

Rekordhøy etterspørsel etter drivstoff i det internasjonale markedet og høy oljepris, spiller også inn.

Egen avgift i Tromsø

Lokale prisrekorder har ikke Circle K oversikt over, men kommunikasjonssjefen kan fortelle at i Tromsø, som har sin egen «tromsøavgift» på drivstoff, er prisene over én krone dyrere enn ellers i landet.

– Der er literprisen på bensin over 22 kroner og over 21 på diesel når drivstoffprisene er på sitt høyeste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer