Over 400 km/t på offentlig vei

Rekorden DinSide annonserte for over et år siden er nå offisielt bekreftet. Bilen skal være god for over 440 km/t.

Publisert
Sist oppdatert

Oppdatering, januar 2009: Dette er en republisering av artikkelen vi publiserte i september 2007, i forbindelse med at SSC Ultimate Aeros nå over ett år gamle verdensrekord nå er bekreftet av Guinness' rekordbok. Siden har bilen blitt ytterligere oppgradert med blant annet en motoreffekt på 1.305 hestekrefter og et dreiemoment på 1512 Nm.

For øvrig ble Bugatti Veyron i etterkant tilkjent den foregående offisielle verdensrekorden med 408,5 km/t.

Nyheten kom gjennom pressemeldingen den lille amerikanske produsenten SSC sendte ut den 13. september 2007 - muligens en litt uheldig timing rett under opptakten til bilutstillingen i Frankfurt.

Se store bilder

Vi har tidligere omtalt denne bilprodusenten her i DinSide. SSC står for Shelby Super Cars, men Carrol Shelby, mannen bak Cobra og Ford GT, er ikke innblandet.

SSC har heller ingenting med den supersoniske bilen Thrust SSC (SuperSonic Car) å gjøre. Grunnleggeren og sjefsdesigneren av selskapet heter Jerod Shelby, og produsenten har jobbet med utviklingen av bilen de siste sju årene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer