Mini dropper manuelt gir

Over og ut for manuellgiret?

Krigen i Ukraina er årsaken til at enda et bilmerke går over til automatgir.

SLUTT PÅ DENNE: Mini er det foreløpig siste bilmerket som nå har sluttet å produsere manuelt gir på bilene sine. Men det kan være midlertidig. Foto: Øystein B. Fossum
SLUTT PÅ DENNE: Mini er det foreløpig siste bilmerket som nå har sluttet å produsere manuelt gir på bilene sine. Men det kan være midlertidig. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert

Bilmerket Mini har stoppet all produksjon av manuelt gir på fabrikkene sine. Det meldte renommerte Autocar denne uka.

Ifølge det britiske nettstedet er vanskeligheter med å skaffe deler, forsterket på grunn av krigen i Ukraina og den globale halvledermangelen, årsaken til at Mini nå går til dette skrittet.

Manuelt gir på vei bort

Det skjer mye i den teknologiske utviklingen av biler for tiden, og flere bilprodusenten kommer til å gå bort fra manuelt gir med tiden. For halvannet år siden varslet for eksempel Mercedes-Benz at de skal kutte både manuelt gir og flere motorvarianter.

Andre bilprodusenter har dessuten varslet at de skal gå over til kun å produsere helelektriske biler innen et visst år. Når det skjer vil det manuelle giret forsvinne «av seg selv», siden elbiler ikke har gir.

Midlertidig for Mini?

Ved å stoppe produksjonen av manuelle biler, skal Mini sikre produksjonsstabilitet, heter det i en uttalelse fra produsenten. De bekrefter likevel at stopp i manuellgiret skal være midlertidig og at produksjonen «vil bli gjenopptatt i fremtiden når omstendighetene tillater det».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer