Test: Mercedes-Benz A-Klasse

Overgår S-Klasse

Mercedes introduserer framtida i den minste modellen.

LUKSUS: Nå er det full luksus, selv i den aller minste Mercedesen. Det er de yngste førerne som er mest interessert i ny teknologi, derfor har de lastet nye A-klasse full med all ny teknologi. Foto: Mercedes
LUKSUS: Nå er det full luksus, selv i den aller minste Mercedesen. Det er de yngste førerne som er mest interessert i ny teknologi, derfor har de lastet nye A-klasse full med all ny teknologi. Foto: Mercedes Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mercedes-Benz A-Klasse har de yngste og mest teknointeresserte kjøperne. Derfor introduseres det mest spennende og fremtidsrettende utstyret i denne modellen.

«Hey Mercedes, give me a massage! Hey, Mercedes, open sunroof! Hey Mercedes, do I need a Jacket in Oslo? Hey Mercedes! I’m too cold!»

Dette viser seg å bli en lansering helt utenom det vanlige. For første gang sitter jeg og snakker høylytt med testbilen, og det i evigheter. Testkjøring i vanlig forstand glemmer vi nesten bort i den nye teknologibomba fra Stuttgart.

A-klasse ser sporty ut, men det er ingen i segmentet som er i nærheten av å tilby samme luksus- og hightec-følelse. En svær glasskjerm med to 10,25 tommere (7-tommere i billigste versjon, med plastrammer rundt) betjenes enten med fingrene rett på midtskjermen, ved å bruke en svær berøringspad på midtkonsollen som brukes til skriving, scrolling, forstørring og forminskning, eller ved å bruke betjeningen på rattet.

Rattet er hentet direkte fra S-Klasse og inneholder også all betjening for fartsholderen. Den har tidligere alltid vært på egen stikke hos Mercedes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer