Overlever barnet dette?

I akkurat dette tilfellet, som bildet viser, kan det være fatalt.

Dette kan være fatalt. Dersom barnet sitter bakovervendt som dette, og kollisjonsputen ikke er desarmert, vil kollisjonsputen kunne påføre barnet alvorlige og i verste fall dødelige skader. Foto: ADAC
Dette kan være fatalt. Dersom barnet sitter bakovervendt som dette, og kollisjonsputen ikke er desarmert, vil kollisjonsputen kunne påføre barnet alvorlige og i verste fall dødelige skader. Foto: ADAC Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den tyske bilistorganisasjonen ADAC (norske NAFs søsterorganisasjon) har lang erfaring med å teste bilseter for barn. Nå har de testet hva som skjer dersom du plasserer barnet ditt i et godkjent barnesete på passasjersetet foran.

Test av 90 barneseter: De sikreste og farligste barnesetene

Testen og sikkerhetskravene

Ifølge de nyeste reglene for sikring av barn i bil, skal alle barn under 135 centimeter, eller som veier mindre enn 35 kilo, sikres med godkjent barnesikringsutstyr. For de største barna vil dette være en sittepute eller en beltestol - sistnevne anbefales av sikkerhetsmessige årsaker. For de helt minste barna anbefales det bakovervendte barneseter, og dette så lenge det er fysisk mulig for barna å sitte bakovervendt - og helst til fireårsalderen.

Nå har ADAC altså testet hva som skjer under en evventuell kollisjon dersom du plasserer barnet i passasjersetet foran. De har testet hva som skjer med et mindre barn som sitter i et bakovervendt passasjersete, i tillegg er det testet hva som skjer med større barn som sitter i fremovervendt barnesete.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer