Én av fem med dårlige sommerdekk

– Overlever ikke sesongen

Ifølge dekkjede vil én av fem norske sommerdekk ikke være gode nok ved utgangen av sesongen. Sjekk om dine dekk holder mål.

Verksted- og dekkjeden Vianor mener at så mange som én av fem norske sommerdekk må byttes i løpet av sesongen.
Verksted- og dekkjeden Vianor mener at så mange som én av fem norske sommerdekk må byttes i løpet av sesongen. Vis mer
Publisert

Påska er endelig her, og flere har enten dratt på hytta eller er hjemme og slapper av med noen velfortjente fridager. Etter det som er den største kristne høytiden i løpet av et år er det også straks tid for å bytte til sommerdekk på bilen.

Når må man legge om til sommerdekk 2022?

Fristen for å bytte fra piggdekk til sommerdekk er nemlig første mandag etter 2. påskedag. I Nordland, Troms og Finnmark er datoen satt til 1.mai.

Unntaket er for piggfrie dekk, som kan brukes hele året. Det anbefales imidlertid ikke å gjøre dette i sommerhalvåret, siden piggfrie vinterdekk har betraktelig dårligere egenskaper enn sommerdekk på våt asfalt.

For biler under 3,5 tonn er minimumskravet til mønsterdybde på sommerdekkene 1,6 millimeter. Anbefalingen er imidlertid at sommerdekk har en mønsterdybde på tre millimeter.

Mange har dårlige sommerdekk

Derfor er det naturlig å ville bytte ut vinterhjul-settet med rene sommerhjul i forbindelse med påskefri. Så lenge værmeldingen ser trygg ut og du ikke har planer om å kjøre over noen snø- og is-utsatte fjelloverganger er egentlig det bare å sette i gang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer