Overraskelsen fortsetter

Nybilsalget virker å flate ut, men noen biler holder fortsatt koken. Og i toppen er det kamp om plassene.

Mitsubishi ASX har kommet som en komet og holder fortsatt koken som Norges nest mest solgte bil
Mitsubishi ASX har kommet som en komet og holder fortsatt koken som Norges nest mest solgte bil Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At Golf er Norges mest solgte bil er nå nærmest som en selvfølge å regne, så stort forsprang som den har fått. Mer interessant er det at kometen Mitsubishi ASX igjen inntar andreplassen, foran Volkswagen Passat. Passat og ASX har byttet plasser de siste par månedene, men nå er det igjen ASX som har overtaket og skyver Passat ned på tredjeplass.

Kamp

Tallene gjelder for det totale salget i år, til og med juli måned. Ser vi på juli isolert, har Golf igjen inntatt tronen etter å blitt utfordret av Passat i juni. Det er med andre ord kamp om plasseringene i toppen av listen, selv om det store bildet viser at Golf er oppsiktsvekkende sikker helt på toppen.

Om noen hadde sagt at Mitsubishi ASX skulle bli Norges nest mest solgte bil for bare ett år siden, tipper vi at det hadde blitt betraktet som en ganske så stor munnfull. Spesielt om vi legger til at bilen skulle ligge der oppe over såpass lang tid, og ikke bare være et blaff.

Imponert, men overrasket

Vi ble imponert da vi testet bilen i fjor sommer, men hadde nok likevel ikke regnet med at den skulle slå så godt an blant kundene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.