Overraskelsen i Genève

Rett ved siden av Nissan-standen på Genève-messen sto en sportsbil vi ble overrasket over å se.

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

GENÈVE (DinSide Motor): Nissans premium-avdeling, Infiniti, sto for en av de største overraskelsene på bilutstillingen i Genève som ble avsluttet søndag 15. mars.

Essence

På standen deres sto denne elegante kupéen som kan minne om en Infiniti-versjon av Nissans råskinn GT-R, en etter vår mening mer feminin fremtoning enn den røfft utseende Nissan-sportsbilen. Navnet: Infiniti Essence Concept. Dimensjonene er sammenlignbare - bilen er cirka 470 centimeter lang. Men denne GTen har ikke firehjulsdrift; layouten er frontmotor/bakhjulsdrift.

Ny hybridløsning

Mer interessant er motoriseringen. Riktignok finner man igjen V6-motoren med 3,7 liter slagvolum, direkte innsprøytning og to turboer, men i tillegg er Essence utstyrt med en elektromotor. Denne skal være av en ny type og kalles 3D-motor. Ifølge Infiniti gjør 3D magnetfelt-analyse motoren mer effektiv, spesielt når det kommer til produksjon av dreiemoment.

600 hester

Elektromotoren er plassert mellom V6-maskinen og girkassen og kraftforsyningen kommer fra en litium-ion Mens bensinmotoren alene yter 450 hestekrefter, skal den totale effektproduksjonen være på opptil 600 hestekrefter. En kløtsj på hver side gjør det mulig å frakoble bensinmotoren for å kjøre avgassfritt, for eksempel i bymiljøet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer