Overraskelsen

Gjenfødelse og fornyelse går hånd i hånd her.

Overraskelsen
Publisert
Sist oppdatert

PARIS (DinSide Motor): Det meste som vises på Paris-messen har vi allerede dekket eller i det minste hørt om. Her er et unntak.

Jaguar lever

Jaguar har ikke gitt slipp på en millimeter av sin integritet etter at de ble overtatt av indiske Tata for to år siden. Selv om den tidligere kolonien har overtatt den prestisjetunge produsenten, ønsker man at kronjuvelene skal fortsette å skinne.

Fire sterke motorer

Jaguar C-X75 er mer enn en showbil, det er også delvis et rullende laboratorium. Det er supersportsbil og elbil på samme tid. Den er utstyrt med en elmotor på hvert hjul og det byr på masse krefter - faktisk 195 hk for hver av de fire motorene.

Går på strøm...

Dermed kan denne bilen bli en ny "booster" for miljøvennlige løsninger inn i fremtiden. Det er jo litt av en reklame for eldriften at bilen kan nå en toppfart på 330 kilometer i timen mens den akselererer som et uvær.

...og hjelpes av bensin

Bilen har, i tillegg til elektromotorene, to små bensindrevne generatorer som kan lade batteriene under kjøring. Det medfører at denne bilen, som kunne bli en verdig arvtager etter rekordbilen XJ220 fra 90-tallet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer