Overraskende billig folke-SUV

Nye Subaru Forester 2.0D blir rimeligere enn forventet.

Publisert
Sist oppdatert

I sommer antydet den norske Subaru-importøren at nye Forester med dieselmotor ville koste det samme som bensinutgaven. Nå, når Forester 2.0D omsider på plass her i landet, kan Subaru-importøren opplyse at Forester 2.0D i stedet vil bli 10.000 kroner rimeligere enn tilsvarende bil med bensinmotor. Det betyr at Forester 2.0D Classic vil starte på 370.000 kroner, mens topputgaven Premium vil koste 400.000 kroner.

Fra 355.000 kr

Samtidig innfører importøren et nytt grunn-utstyrsnivå; Comfort. Dette utstyrsnivået vil kun bli tilgjengelig i kombinasjon med dieselmotor og sørger for en svært lav innstegspris; 355.000 kroner. Det betyr at Forester, som er en relativt stor og meget velkjørende dieselmotorisert folke-SUV, vil få en av de laveste startprisene i sin klasse.

Vår oversikt viser at kun fire av 14 konkurrerende folke-SUVer vil få lavere startpris enn Forester. Disse er Jeep-tvillingene Compass og Patriot, som starter på henholdsvis 320.000 og 325.000 kroner, den mindre Nissan Quashqai (342.000 kr) (Quashqai er også tilgjengelig i langt rimeligere, forhjulsdrevne utgaver) og den relativt gamle og uinteressante Hyundai Tucson (350.000 kr).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer