Renault Captur 2020

Overraskende bra!

Som ladbar hybrid, som kommer senere, kan nye Renault Captur slå an i det krevende norske markedet. Men både bensin- og dieselversjonene er også attraktive.

KOMMER FREM: Selv om Captur, som de fleste kompakt-SUV-er, ikke kommer med firehjulsdrift, hjelper høyere bakkeklaring (17,4 centimeter), på fremkommeligheten på dårlig underlag. Foto: Knut Moberg
KOMMER FREM: Selv om Captur, som de fleste kompakt-SUV-er, ikke kommer med firehjulsdrift, hjelper høyere bakkeklaring (17,4 centimeter), på fremkommeligheten på dårlig underlag. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Renault, i likhet med andre bilprodusenter, kaller selv denne bilklassen for «urbane SUV-er». Etter vår mening er betegnelsen i overkant begrensende, for disse crossoverne av beskjeden størrelse, duger da sannelig godt på landeveien også.

Renault Captur er en av dem som var tidlig ute i dette markedet som, hvis vi ser bort fra de rustikke Suzuki små-SUV-ene som var blant oss allerede fra 1970-tallet, oppsto med Nissan Juke i 2010.

Hva slags bil er det?

Captur er en utpreget kompakt crossover, som vi kan gjenta oppskriften på fra vår test av første generasjon Captur i 2013:

  • Designmessige detaljer og høy sittestilling, som i en SUV
  • En romslig kupe og modulære interiørdetaljer, som i en liten flerbruksbil
  • Kjøreglede og komfort, som i en kompaktbil

Det har vært produsentens intensjon. Vår oppgave har vært å finne ut om de har oppfylt kriteriene. Når det gjelder det første, er det grei skuring. Captur 2 bruker samme formel som Captur 1, i oppdatert utgave. På designsiden fikk vi forklart arbeidet som er gjort av visepresidenten og konserndirektør for design, Laurens van den Acker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer