DS 4

Overraskende nyhet fra DS

Ingen elektrisk versjon

INGEN BILDER: Ingen bilder av DS 4 ble vist offentlig, men det dreier seg om en C-segment kombi, som trolig kommer i en gateversjon og en forhøyet Crossback-variant. Foto: DS Automobiles.
INGEN BILDER: Ingen bilder av DS 4 ble vist offentlig, men det dreier seg om en C-segment kombi, som trolig kommer i en gateversjon og en forhøyet Crossback-variant. Foto: DS Automobiles. Vis mer
Publisert

DS Automobiles er luksusbilen i PSA-systemet (konstellasjonen av Citroën, Opel/Vauxhall, Pegueot og DS). Den skal være spydspissen og vise veien for PSA. Det var derfor knyttet stor spenning til hva de skulle presentere under sin pressevisning av DS 4.

Forrige DS 4 var en mellomklasse sedan. Nå er den blitt en høyreist 5-dørs kombi som, skal vi tro den norske importøren, som har sett et par prototyper live, vil komme i to versjoner. En lav som kalles Street og en litt forhøyet som kalles Crossback, og dermed havner naturlig mellom DS 3 Crossback og DS 7 Crossback.

Man kunne kanskje forventet en helt ny elektrisk plattform for litt større biler for PSA, eller at man hadde nøyd seg med dagens plattform som brukes helt opp firlingene Peugeot e-Traveller, Citroen e-Spacetourer, Opel Vivaro-e og Toyota Proace Electric med batterier opp til 75 kWt.

PSA har også offentliggjort en større elektrisk plattform med batteri på 100 kWt og firehjulsdrift til sine store biler, men den kommer først i 2023 og vil få debut i en stor Citroën sedan.

I stedet bygges den på PSA sin EMP2 plattform. Der finner vi fra før DS 7, Peugeot 3008, Opel Grandland X og forhjulstrekkeren Citroën C5 Aircross.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer