Overraskende Range Rover

Hva skjer med store 4x4 i fremtiden? Land Rover har svaret.

Overraskende Range Rover
Publisert
Sist oppdatert

Store firehjulstrekkere er ansett som drivstoffslukere, og deres liv er spådd kortvarig. Men noen vil det annerledes. På bilmessen i Genève viser Land Rover en av løsningene med sin nye Range_e. Her har Land Rover konvertert den digre luksusdoningen Range Rover, som i standard utgave leverer 245 hk fra en 3-liters turbodiesel. Konverteringen er like enkel som genial. De har nemlig bygget den om til å bli en hybrid, og resultatet er ikke mindre enn imponerende.

Luft og kjærlighet

Den over to tonn store vogna får ekstra krefter, takket være elektromotoren, som igjen får strøm fra batteripakken. Kombinasjonseffekten fra disse energikildene gjør at Range Roveren til sammen kan by på hele 339 hk! Det er nå miljøforkjemperne virkelig begynner å rive seg i håret, men har de noen grunn til det? Det er viktig å legge til at bilen ikke bare er en hybrid, men en plug-in hybrid. Rekkevidden på strøm alene er anslått til 3,2 mil, og når batteriet er tomt kan det lades fra stikkontakten. Den er ikke avhengig av forbrenningsmotoren for å lade. Dette gjør at bilen kan gå i bymiljøer uten at det brukes en dråpe drivstoff. På denne måten ender forbruket på den vanlige forbrukssyklusen på lave 0,336 l/mil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer