Tesla Model Y mot VW ID.4

Overraskende vinner

Tesla Model Y er Norges mest solgte bil, men under tøffe vinterforhold er den ikke best. Der blir den slått av en annen storselger.

DUELLEN: To av Norges mest solgte biler - Tesla Model Y og VW ID.4 - i en tøff vinterduell. Tesla er god på mye, men har sine svakheter. VW er god der Tesla svikter. Foto: Mirva Kakko
DUELLEN: To av Norges mest solgte biler - Tesla Model Y og VW ID.4 - i en tøff vinterduell. Tesla er god på mye, men har sine svakheter. VW er god der Tesla svikter. Foto: Mirva Kakko Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norske vinterveier, med snø, is kulde og mørke, er noe av det tøffeste en bil og sjåfør kan utsettes for. Vi har satt to av Norges mest solgte biler på tøffe prøver under vanskelige vinterforhold.

Målet var å finne den bilen som gir deg best komfort når kulda kryper godt under null. Kanskje enda viktigere de sikreste kjøreegenskaper når veiene er gjensnødde eller underlaget glatt som is.

Da er det god stabilitet, gode bremser - inkludert et velfungerende nødbremssystem, godt lys og en oppførsel uten stygge overraskelser i kritiske situasjoner som gjelder. Og så er det selvfølgelig greit at bilen kommer seg opp den siste, bratte kneike opp til huset eller hytta.

Tesla mot VW

Sammen med det finske magasinet Tekniikan Mailma har vi de siste åra kjørt de mest populære elbilene gjennom et to ukers omfattende testprogram nord i Finland.

Denne gang er det altså to av våre mest solgte bilmodeller - Tesla Model Y og VW ID. 4 - som skal måle krefter. Begge bilene kjører på Nokian Hakkapeliitta R3 piggfrie dekk. Det er med andre ord bilens egenskaper som kommer fram i testen, ikke dekkenes.

Terningkastene vi gir bilene er i stor grad basert på prestasjonene under disse tøffe forholdene.

HER ER DEN BEST: Tesla Model Y er best på rekkevidde, forbruk og lading i kulda. I tillegg har den plass til en stor familie. Foto: Mirva kakko
HER ER DEN BEST: Tesla Model Y er best på rekkevidde, forbruk og lading i kulda. I tillegg har den plass til en stor familie. Foto: Mirva kakko Vis mer

Tesla Y - plass til familien

Tesla Model Y var den klart mest solgte bilen i Norge i fjor. Mye plass, lang rekkevidde og firehjulstrekk, er det som frister mange til å kjøpe akkurat denne bilen. I tillegg har den mest populære Long Range-utgaven sportslige ytelser, med 462 hester under panseret.

Nå har Tesla i tillegg kuttet prisen på alle modeller kraftig, og det betyr at denne bilen neppe kommer til å bli mindre populær i år. Dette er rett og slett den nye Norges-bilen.

Vinner på rekkevidde

Med god plass for fem personer og bagasjerom på over 800 liter, er dette en super familiebil. I tillegg kan den trekke henger på 1600 kilo.

Batteripakken på 70 kWt skal ifølge WLTP-målingene kunne gi en rekkevidde på 53 mil på en god sommerdag. I vår rekkevidde-test, som ble kjørt i minus 4 til minus 15 grader, klarer den over 34 mil. Det er bedre enn konkurrenten VW ID. 4 GTX. I tillegg lader den raskere i kulde enn de fleste konkurrentene

Taper på varme

Så langt er det meste bra, men: Den første årgangen av Model Y har en nyttelast på bare 315 kilo. Har du fire voksne passasjerer i bilen, betyr det at du har 15 kilo igjen til last. Ifølge Statens vegvesen har de nyere utgavene en nyttelast på 451 kilo. Noen Kina-utgaver skal ha ha nyttelast på over 500 kilo, men Tesla Norge vil ikke kommentere om dette gjelder alle de kinesiske bilene.

I vintertesten avslører Model Y også noen andre svakheter.

VARM OG GOD: VW ID.4 klarer ikke den samme rekkevidden som Tesla, men vinner stort på varme og komfort. Foto: Mirva Kakko
VARM OG GOD: VW ID.4 klarer ikke den samme rekkevidden som Tesla, men vinner stort på varme og komfort. Foto: Mirva Kakko Vis mer

I minus 7 grader, bruker bilen 17 minutter på å få opp temperaturen i kupeen til 15 grader. ID. 4 klarer dette på 7,5 minutter. ID. 4 har 23 grader i kupeen etter 16,5 minutter, mens Tesla bruker bortimot en halv time.

Våre tester og målinger

TestTesla Model YVW ID.4 GTX
VÅR REKKEVIDDE I KULDE342 km299 km
VÅRT FORBRUK I KULDE23 kWt/100 km27 kWt/100 km
VARME I KUPEEN58
HOVEDLYS88
VEIGREP/FRAMKOMMELIGHET99
KJØRING PÅ VINTERVEIER69

FORKLARING TIL TABELLEN: Vår rekkevidde og forbruk målt på landevei i temperatur fra - 4 til til - 15 grader. Utetemperatur i varmetesten var -12 grader – målt antall minutter til 15 og 23 grader i kupen. Nær- og fjernlys er testet i laboratorium. Alle bilene har Nokian piggfrie vinterdekk

Ustabil på glatta

Firehjulstrekken gir bilen bra grep og framkommelighet på glatt vinterføre, men i kritiske manøvrer og på landeveiskjøring er stabiliteten dårligere enn hos mange av konkurrentene.

I tillegg var det ikke mulig å dempe regenerering av bremsene i vår bil. Det ga utfordringer når det er glatt. Fartsholderen hadde også en evne til plutselig å slå seg av automatisk på dårlig veier, men påfølgende kraftig regenerering som medførte at vi mistet veigrepet.

Fin familiebil

VW ID. 4 er også en av Norges mest solgte bilmodeller for tida. I likhet med Tesla Model Y er den en spennende familiebil, med mange gode egenskaper. Bagasjerommet på 543 liter er bra, men langt mindre enn konkurrentens. ID. 4 har derimot en langt høyere nyttelast - på 526 kilo - men hengervekt på bare 1200 kilo.

Den er heller ikke like sportslig som Model Y, men en samlet ytelse på 299 hester holder for de fleste. Det er ikke lenge siden dette var ytelsene til en sportsbil.

Med en batteripakke på 77 kWt, har bilen ifølge WLTP-testen er rekkevidde på 50 mil.

Trygg på glatta

Vi målte rekkevidde til 30 mil i testen som ble kjørt i minus 4 til minus 15 grader. Det er en del dårligere enn Model Y. I tillegg hadde ID. 4 et høyere forbruk under kjøring i kulde. Egenskapene er ikke dårlige sammenliknet med andre konkurrenter, men akkurat her taper den mot Tesla.

Når det gjelder kjøreegenskaper, slår ID. 4 tilbake for fullt. Den får karakteren 9 av 10 mulige når det gjelder sikre og gode kjøreegenskaper på dårlige vinterveier.

SUPER PÅ VEIEN: VW ID.4 GTX oppfører seg eksemplarisk på glatte landeveier. Foto: Mirva Kakko
SUPER PÅ VEIEN: VW ID.4 GTX oppfører seg eksemplarisk på glatte landeveier. Foto: Mirva Kakko Vis mer

Super varme

Den får også god karakter både når det gjelder veigrep og framkommelighet og oppførsel i kritiske situasjoner. Her fungerer firehjulstrekk-systemet svært godt. Rekkevidda er ganske god.

Som vi har nevnt tidligere, slår den også Tesla solid når det gjelder varme i kupeen. ID. 4 blir raskt varm og klarer 23 grader i kupeen på 16,5 minutter. Tesla bruker bortimot en halv time.

Det svake punktet til ID. 4 er brukervennlighetet. Ett eksempel: Vi klarer å venne oss til å bruke berøringspanelet for varme- og ventilasjon uten belysning. Men hvorfor må vi det?

Tekniske data

EgenskapTesla Model Y LRVW ID.4 GTX
Pris fra kr500 880,-560 200,-
Lengde/bredde/høyde cm4,75/1,92/1,624,58/1,85/1,64
Egenvekt kg19812149
Nyttelast kg315/451526
Bagasjerom lit.854543
Tilhengervekt kg16001200
Motor kW/HK340/462220/299
Dreiemoment NM527460
Aks 0-100 km/t sek.5,06,3
Toppfart km/t217180
Batteri kWt70,077,0
Rekkevidde km533496
Oppgitt forbruk kW/t 100 kmikke oppgitt18,6
Maks. ladehastighet kW210135
DrivhjulFirehjulstrekkFirehjulstrekk
Fabrikkgaranti år/km5/ 100 0005/100 000
Batterigaranti8/192 0008/160 000

Kilde: Kjløretølydata – Opplysningsrådet for veitrafikken.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer