Tesla Model Y mot VW ID.4

Overraskende vinner

Tesla Model Y er Norges mest solgte bil, men under tøffe vinterforhold er den ikke best. Der blir den slått av en annen storselger.

DUELLEN: To av Norges mest solgte biler - Tesla Model Y og VW ID.4 - i en tøff vinterduell. Tesla er god på mye, men har sine svakheter. VW er god der Tesla svikter. Foto: Mirva Kakko
DUELLEN: To av Norges mest solgte biler - Tesla Model Y og VW ID.4 - i en tøff vinterduell. Tesla er god på mye, men har sine svakheter. VW er god der Tesla svikter. Foto: Mirva Kakko Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norske vinterveier, med snø, is kulde og mørke, er noe av det tøffeste en bil og sjåfør kan utsettes for. Vi har satt to av Norges mest solgte biler på tøffe prøver under vanskelige vinterforhold.

Målet var å finne den bilen som gir deg best komfort når kulda kryper godt under null. Kanskje enda viktigere de sikreste kjøreegenskaper når veiene er gjensnødde eller underlaget glatt som is.

Da er det god stabilitet, gode bremser - inkludert et velfungerende nødbremssystem, godt lys og en oppførsel uten stygge overraskelser i kritiske situasjoner som gjelder. Og så er det selvfølgelig greit at bilen kommer seg opp den siste, bratte kneike opp til huset eller hytta.

Tesla mot VW

Sammen med det finske magasinet Tekniikan Mailma har vi de siste åra kjørt de mest populære elbilene gjennom et to ukers omfattende testprogram nord i Finland.

Denne gang er det altså to av våre mest solgte bilmodeller - Tesla Model Y og VW ID. 4 - som skal måle krefter. Begge bilene kjører på Nokian Hakkapeliitta R3 piggfrie dekk. Det er med andre ord bilens egenskaper som kommer fram i testen, ikke dekkenes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer