Elbil og strømpris

- Overraskende

Høye strømpriser gjør folk skeptiske til elbil.

SKEPTISK: Strømprisene fører til skepsis mot elbiler. Foto: Gorm Kallestad/NTB
SKEPTISK: Strømprisene fører til skepsis mot elbiler. Foto: Gorm Kallestad/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det ruller rekordmange elbiler rundt på norske veier nå, på tross av at krigen i Ukraina har gjort det vanskelig å mette markedet.

Skeptiske

Nå har imidlertid Norstat – på oppdrag fra NAF – gjennomført en undersøkelse blant 1000 respondenter, som viser at en av fire nå er mindre interessert i å kjøpe elbil. Grunnen? De høye strømprisene.

- Dette er overraskende tall når vi vet at strøm fortsatt er det desidert billigste drivstoffet, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF, Nils Sødal i en pressemelding.

Han peker på at man ved å lade hjemme slipper unna med en tredjedel av drivstoffkostnadene, sammenliknet med biler som går på fossilt drivstoff.

Organisasjonen har ved hjelp av februartallene fra SSB regnet på hvor mye det koster å kjøre elbil kontra bensin eller dieselbil. Tallene forutsetter at man lader hjemme.

- Når det fortsatt lønner seg så mye med elbil når strømprisene er rekordhøye, lønner det seg enda mer når strømprisene blir mer normale igjen. Husk at bilen du kjøper skal du ha i ganske mange år, sier Sødal, som poengterer at det er spesielt gunstig i Nord-Norge, der strømprisene er lavere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer