- Overraskende

I løpet første halvår 2022 har Statens vegvesen kontrollert belte- og hjelmbruk på over 120 000 kjøretøy, og de er skuffet over resultatet.

SKUFFET: Statens vegvesen er skuffet over at så mange ikke bruker bilbelte. Foto: Fongbeerredhot / Shutterstock / NTB
SKUFFET: Statens vegvesen er skuffet over at så mange ikke bruker bilbelte. Foto: Fongbeerredhot / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

I løpet første halvår 2022 har Statens vegvesen kontrollert belte- og hjelmbruk på over 120 000 kjøretøy, og de er skuffet over resultatet.

Enkelt tiltak

Av 122 232 kontroller for bruk av bilbelte, var det 1237 som ikke brukte bilbelte. Til sammenlikning ble 1032 bøtelagt, på 128 997 kontroller, for manglende bilbeltebruk i tilsvarende periode i fjor.

- Å bruke bilbelte er et av de enkleste trafikksikkerhetstiltakene som finnes og det er foruroligende at vi utsteder flere gebyrer for dette i år enn i fjor, sier Jan Erik Myhr i Statens vegvesen i en pressemelding.

ULYKKER: Dersom du åpner døra på «riktig» måte kan du være med på å forhindre ulykker. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Ifølge ulykkesanalysene til Vegvesenet viser at 4 av 10 drepte i trafikkulykker ikke har brukt bilbelte.

Statens vegvesen sier at bilbeltebruk er det enkleste og mest effektive hjelpemiddelet for å redusere antall drepte og hardt skadde i trafikken, og at du ved å bruke bilbelte ikke bare beskytter deg selv, men også andre for å bli skade dersom det skulle skje en ulykke.

- Overraskende

- Selv om de fleste bruker bilbelte, er det likevel overraskende at så mange ikke bruker det, siden vi vet at det har svært god effekt om ulykken er ute, sier Myhr og kommer med en oppfordring til bilistene:

- Bruk bilbelte, ha full oppmerksomhet på trafikkbildet, vis hensyn til andre medtrafikanter og hold deg til fartsgrensen.

Gebyret for manglende bruk av bilbelte er på 1500 kroner.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer