Overrasket over DinSide-leserne

Mange er opptatt av å kjøre trygt i trafikken. - Veldig morsomt!, sier lederen for VegInformatikk.

Publisert
Sist oppdatert

I forrige uke skrev DinSide om bilutstyret som gjør veiene sikrere, ved blant annet å redusere dødsulykker på veiene med 10 prosent.

Intelligent Speed Adaption (ISA), eller automatisk fartstilpasning, får deg til å kjøre sikrere ved at den informerer om når du bryter fartsgrensa. Utsyret er prøvd ut i Norge og Sverige, og alle forsøkene har konkludert med at bilførere - også de aller yngste - kjører mer forsvarlig og får et bedre forhold til trafikksikkerhet, med slikt utstyr i bilen.

Hele 34 prosent av DinSides lesere synes at automatisk fartstilpasning høres forsvarlig ut, og rapporterer at de godt kunne tenke seg å bruke utstyret i egen bil.

Over 1.400 personer svarte på DinSides stemmebarometer, og resultatene skiller seg sterkt fra holdningene som kom frem fra Statens Vegvesens prosjekt med ungdom i Karmøy.

- Veldig morsomt!, sier daglig leder for VegInformatikk, Sigmund Fredriksen. Han leder firmaet som har utviklet Norges første ISA-system.

Les også: Flere kjører med sommerdekk om vinterenHer er vinterens beste dekk

Delte oppfatninger blant DinSide-leserne

Selv om 34 prosent svarte ja, svarte hele 40 prosent av at de ikke kunne tenke seg å bruke automatisk fartstilpasning i bilen, og at de oppfattet det hele som noe tull.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer