Mest solgte bilmerke per fylke i Norge

Oversikt: Her er bilene som selger mest i hvert fylke

To klassiske merker dominerer stort sett overalt, men Tesla har faktisk blitt nesten størst i ett fylke.

NORGESBILER: Tesla, her representert med Model X, var nest mest solgte bilmerke i Oslo i fjor. Volvo (XC90) var nest mest solgte merke i Troms og Sør-Trøndelag.
NORGESBILER: Tesla, her representert med Model X, var nest mest solgte bilmerke i Oslo i fjor. Volvo (XC90) var nest mest solgte merke i Troms og Sør-Trøndelag. Vis mer
Publisert

Volkswagen og Toyota dominerer ikke uventet det norske bilmarkedet. Slik har det vært i mange år. Med modeller som for eksempel VW Golf eller Toyota Rav4 står de to merkene stødig.

Sammen med BMW (13.119 solgte biler) stakk Volkswagen (23.212) og Toyota (17.980) av med de tre øverste plassene for det norske bilsalget i 2017, da det ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) totalt ble solgt 158.650 biler.

Denne lista viser imidlertid at de norske bilvanene skiller seg ganske godt ut i forhold til verdens mest solgte biler.

Men hvordan ser denne salget ut fordelt på de 18 fylkene i Norge?

VW-dominans

Svaret er, ikke så veldig annerledes. Faktisk tok Volkswagen rent bord i 2016, da de solgte flest biler i samtlige av landets fylker.

I 2017 solgte det tyske bilmerket igjen klart flest biler totalt, men de mistet regimet blant annet i hele Nord-Norge. I Nordland, Troms og Finnmark, samt i Sogn og Fjordane greide nemlig japanske Toyota å snike seg forbi, viser tallene fra OFV.

I Nord-Trøndelag og Møre og Romsdal var dessuten Volkswagen bare fem og 13 solgte biler foran Toyota i antall solgte biler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer