Overstiger kilometerstanden forsikringen?

IF har beregnet at omkring 20.000 bilister kjører lengre enn hva de er forsikret for. Det kan få store konsekvenser.

FØLG MED: Det lønner seg å være obs på kjørelengden og hva som er avtalt med forsikringsselskapet.  Foto: NTB SCANPIX / SKJERMDUMP IF SKADEFORSIKRING
FØLG MED: Det lønner seg å være obs på kjørelengden og hva som er avtalt med forsikringsselskapet. Foto: NTB SCANPIX / SKJERMDUMP IF SKADEFORSIKRING Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når du tegner forsikring på bilen oppgir du også hvor langt du tror du kommer til å kjøre i løpet av ett år. Dette kan raskt forandre seg når det blir en ekstra bilferie, eller en tur-retur Trondheim.

Sjekk forsikringsbeviset ditt

Forsikringsbeviset ditt inneholder informasjon om hvor langt du og forsikringsselskapet tror bilen kommer til å kjøre, hva slags bil det gjelder og når forsikringen går ut.

- Det kan være smart å ha notert ned antallet kilometer på en lapp og legge den i kjøreheftet, tipser Ivar Kristian Andersen, Fagsjef motor i If Skadeforsikring.

Les også: Dette dekker forsikringen om bilen blir utsatt for lynnedslag

Om du nå innser at du har kjørt for langt og ikke har vært i en ulykke, er det likevel ingen grunn til å få panikk.

- Er tilfellet at du har tegnet forsikring med en tanke om å kjøre 12.000 kilometer, men har overskredet dette og kjørt for eksempel 18.00 kilometer, er det normalt sett ikke større konsekvenser enn at regningen blir større ved neste tegning.

Kan få konsekvenser

Det kan også få konsekvenser om uhellet skulle være ute: Overskrider du den kjørelengden som er avtalt og havner i en ulykke vil det kunne føre til en avkortning av oppgjøret. Dette er noe forsikringsbransjen ser med jevne mellomrom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer