På egen hånd

På samme måte som i Norge er islendingene opptatt av å verne naturen på best mulig måte.

Publisert
Sist oppdatert

Derfor er det strenge restriksjoner for kjøring på barmark. Det er ikke lov å kjøre utenfor oppmerkete veier, sporene etter biler som gjør det kan bli værende i mange tiår. Likevel er Island et eldorado for terrengkjøring, og grunnen til det er at veiene er svært utfordrende.

Etter St. Hans

Island er med ukentlig fergeforbindelse med Bergen en av de enkleste stedene å komme til for nordmenn som vil sette sine terrengbiler på prøve. En kjøretur på veiene som krysser innlandet vil gi utfordringer som elvekryssing og flittig bruk av reduksjonsgiret for å forsere utvaskete deler av veien.

I slutten av juni åpner fjellveiene for ferdsel, og da ligger mulighetene til rette for spennende ekspedisjoner. Blant annet er det mulig å kjøre en fjellvei mellom Vatnajökull og Hofsjökull, faktisk er det mulig å holde seg på primitive fjellveier omtrent fra du kjører av fergen i Seydisfjördur øst på øya og helt til Reykjavik.

Her finner du oppdatert informasjon om veiene på Island.

Generell informasjon, inkludert gratis reisehåndbøker, finner du her.

Store bilder finner fra turen over breen finner du her, bilder fra hjemturen finner du her, og en egen billedserie med nye Land Cruiser på 38-tommere finner du her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer