På grus

Store hjul svelger dumper og hull med stor appetitt, vi har sjelden kjørt med liknende komfort på så dårlig vei.

Publisert
Sist oppdatert

Dekkene som er best på snø er svært myke. Også selv når lufttrykket økes til rundt 15 pund føles de myke å kjøre på, myke og svært komfortable. Selv om fjæring og demping er bygget om noe, er det nok dekkene først og fremst som sørger for komforten.

Vasket bort

Fjellveien vi kjørte går mange mil langs med Langjökull, og ikke før man kommer ned til turistattraksjonene Gullfoss og Geysir dukker asfalten opp. Deler av veien var vasket bort av den tidlige snøsmeltingen, og mange mil foregikk med lavgirserien koblet inn. Fremkommelighet var aldri noe problem, det store fotavtrykket til dekkene ga godt feste i grusen.

Selv om dekkene er store og tar mye plass virket det som de hadde god nok plass til å arbeide i høyden. Selv Land Cruiser 100 med 44-tommersdekk viste god akselvandring.

Høy fart

Dekkenes evne til å svelge ujevnheter ga mulighet til å holde høy fart på grusvei. Den jobben som er gjort på dempere og justering av akselavstand er med på å gi bilene overbevisende stabilitet, men når vi kom ut på asfalten var det nødvendig med en viss årvåkenhet i motorveihastighet. Tregheten i retningsforandringer gjør at bilene føles større og tyngre enn de er, og vi la an lastebilstil med romslige marginer når vi kjørte ute i trafikken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer