Underkjølt regn

På holkeføre er det bare disse dekkene som biter

Det er varslet nedbør og underkjølt regn på veiene i store deler av Norge i helga. Det kommer til å skape mange farlige situasjoner.

STOR FORSKJELL: Allerede fra 50 km/t har de beste piggdekkene betydelig kortere bremsestrekning enn de beste piggfrie, viser vår test. Foto: Rune Korsvoll
STOR FORSKJELL: Allerede fra 50 km/t har de beste piggdekkene betydelig kortere bremsestrekning enn de beste piggfrie, viser vår test. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert

I vinter har hele landet vært plaget av mye underkjølt regn, is og holke på veiene. Slik blir det også i flere fylker i Sør-Norge fredag og helga, skal vi tro meteorologene i Yr:

«Snø og regn som fryser på bakken gir fra i ettermiddag lokalt vanskelige kjøreforhold i #Agder, #Telemark, #Vestfold og #Østfold. Nedbøren gir seg litt fredag morgen, men fra ettermiddagen er det nok en gang fare for regn som fryser på bakken også i #Buskerud, #Oslo og #Akershus», skrev de i en Twitter-melding torsdag 7. februar.

Stor forskjell på dekkene

Du skal være forsiktig med å legge ut på kjøretur på slikt føre. Egentlig er det bare én type dekk som gjelder: Piggdekk.

- Allerede fra 50 km/t er det svært stor forskjell på bremselengdene mellom piggdekkene og de piggfrie, sier tidligere utviklingssjef Frank Larsen hos Viking Askim og Continental.

I dag driver han firmaet Dekksupport, og lærer opp alle dekk-importører og så å si alle som jobber med dekk i Norge.

- Selv om piggfrie dekk er blitt svært gode på mange underlag, er det fortsatt piggdekk som er klart best når det er snakk om underkjølt regn og blank is. Den siste vinterdekktesten deres dokumenterer dette på en god måte, sier Larsen til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer