På med ferskvarene

Det har allerede begynt å bli glatt på veiene, og vinterdekkene må på. Gummi er ferskvare, så sjekk at de ikke er harde. Dette gjelder også vindusviskerne.

Sommerdekkene skal av,  og vinterdekkene på.
Sommerdekkene skal av, og vinterdekkene på. Vis mer
Publisert

Skift dekk

Når det blir kaldt og frost på veiene, må sommerdekkene av og vinterdekkene på.(Se hvordan du skifter dekk ved å klikke her.) Før du setter dem på, bør du sjekke hvilken tilstand de er i. Sjekk at de ikke er tørre og harde, i så tilfelle er det på tide å investere i nye. Det må du også dersom det er mindre enn 3 millimeter mønsterdybde igjen på dekket. Er dekkene eldre enn fem år er de modne for utskiftning, uansett hvor slitte de er. Sjekk også hvordan dekkene er slitt; er de skjevt slitt, bør du kontakte et verksted. Skjevt slitte dekk kan være en indikasjon på slitasje i forstillingen.

Rengjør dekkene

Før du stabler bort sommerdekkene, bør du også ta en liten titt på deres tilstand. Sommerdekk må skiftes når mønsterdybden er mindre enn 1,7 millimeter. Før de legges bort, bør du fjerne alt av stein og skitt som sitter i sporene. Vask gjerne dekkene med såpe og vann. Ikke legg dekkene i en stabel utenfor garasjen, men pakk de godt inn, slik at de er beskyttet for vær og vind som kan ødelegge dekk som ellers ville overlevd flere sesonger.

Vindusviskere

Når snø og slaps daler ned, er det godt å ha vindusviskere som gjør jobben sin skikkelig. Sjekk derfor vindusviskerbladene dine, og skift de hvis de er harde og sprukne. Vanligvis bør man skifte viskerblad 1-2 ganger i året, da gummien slites raskt. Se hvordan du skifter vindusviskerblad her. Gjennom vinteren bør du også huske på at kaldt vær og vind tærer på viskerne. Husk også å alltid fjerne is og tung snø før du setter i gang vindusviskerne; hvis du lar de jobbe på høyspenn med så mye motstand, kan det resultere i en gåen sikring og unødvendig slitasje på vindusviskermotoren(se hvordan du skifter sikringer her).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.