På planen: VW Golf Alltrack

Kan dette bli norgesversjonen av Norges mest solgte bil?

Golf Alltrack er foreløpig ikke vist. Illustrasjonsbildene er av Passat Alltrack.
Golf Alltrack er foreløpig ikke vist. Illustrasjonsbildene er av Passat Alltrack. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De blir ofte kalt ”norgesmodellene”, med et påheng av at de er som skapt for Norge. I dette tilfellet er det ikke uten grunn. Norge tar godt i mot alt som har firehjulsdrift, og klimaet får skylda. Andelen firehjulsdrift er stigende, og den er ventet å stige videre.

Prøvekjørt: Passat Alltrack

En ny trend

I nær fremtid er det derfor ventet et ras av nye modeller som drives på alle fire, og flere av disse er i de største bilsegmentene. Flertallet er mer oppreist enn sine tohjulsdrevne slektninger. Audi Allroad, VW Passat Alltrack og Peugeot RXH er typiske eksempler. Nå ser det derimot ut til at trenden skal trekkes ned på enda mer folkelig nivå.

Dette er tredje generasjon Allroad

NB: Golf Alltrack er foreløpig ikke vist. Illustrasjonene er av slektningen Passat Alltrack, som en indikasjon på forskjellen mellom en Alltrack og en ordinær modell.


Elektrisk Golf på vei. Vi har prøvekjørt den.

Fra Jetta til Golf

I USA snakkes det for tiden om Jetta Alltrack, men ikke gå i fella ved å si det er lite interessant. I Europa heter ikke stasjonsvognutgaven av bilen Jetta, men Golf. Dermed ligger det altså an til at Norges mest solgte bil kan komme som en hevet firehjulstrekker, med sorte skjermkanter og høyere bakkeklaring. Selv om konseptet først og fremst er myntet på USA med navnet Jetta, så har representanter fra VW bekreftet at bilen antageligvis også skal lanseres i andre markedet, deriblant Europa.

Nærmeste konkurrent: Skoda Octavia Scout

Et alternativ

I så fall vil det være to alternative løsninger. VW kan velge å hive seg rundt og lage en attraktiv versjon av dagens modell, eller de kan vente et par år for å gjøre noe ut av stasjonsvognen til neste Golf, som er på markedet om litt over et år. Da kan det raskt drøye et par år før vi får se en Alltrack-versjon av Golf i Norge. Markedet er antagelig klar for en slik bil allerede. Et siste alternativ er rett og slett å droppe den ekstra bakkeklaringen og heller kjøpe en ordinær Golf med 4Motion. Det eneste du går glipp av er de sorte listene på hjulbuene, i tillegg til mindre bakkeklaring.


Samme konsept: Skoda Superb Outdoor = 4Drive

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer