På skolebenken hos Nissan

Vi lærte banekjøring.

SPILLERNES VÅTE DRØM: Nissan henter førerne sine fra spillmiljøet og tester dem i sitt Nissan GT Academy. Foto: NISSAN/TELLUSWORKS
SPILLERNES VÅTE DRØM: Nissan henter førerne sine fra spillmiljøet og tester dem i sitt Nissan GT Academy. Foto: NISSAN/TELLUSWORKS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jeg trodde Nissan hadde gått av skaftet da jeg hørte om deres GT Academy.

På dette akademiet skal man finne folk som er gode til å kjøre bilspill, men som ikke har erfaring med å kjøre bil på bane. Så skal man se om de kan trenes opp til å bli gode racersjåfører.

Jeg så for meg en haug med late tenåringer som neppe ville klare seg til første sving. Men hovmod står for fall. Jeg tok feil. Fryktelig feil. Et godt bevis på det er Jann Mardenborough, som blir min instruktør på akademiet.

Håper Nissan bygger denne.

Playstation-førere

I 2011 slo Jann 90.000 andre i kampen om å være raskest rundt en bane i bilspillet Gran Turismo på PlayStation. Så fikk han trening av Nissan, og kjørte 24-timers løpet i Dubai med en tredjeplass i sin klasse.

Siden har det ballet på seg med pallplassering på Le Mans i sin klasse, og gutten kjører nå GP3-serien hvor han også har vært på pallen.

Den nye Golf-konkurrenten.

I sommer så jeg ham kjøre en Nissan GT-R opp løypa under Goodwood Festival of Speed, og sannelig satte han ikke den raskeste tiden for en superbil der.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer