På statusjakt med ny Pajero

HEMSEDAL (DinSide Bil): Anført av tre krom-innfelte diamanter i grillen har vi vært i in-stedet Hemsedal, på den norske introduksjonen av Mitsubishi sin nye Pajero. Med en robust fremtreden, skinn og glinsende krom er det ikke mye tvil om at Pajero ønsker å friste statuskundene.

På statusjakt med ny Pajero
Publisert

Og dette blir vel bare ytterligere understreket av prislappen. Du ha en god årslønn eller ha vunnet mye på veddeløpsbanen for å ha råd til en Pajero som personbil. Rimeligste mulighet, en 3-dørs med en 2,5-liters turbodiesel, koster rett over 500.000 kroner. Vil du ha en bensinmotor så har du bare ett alternativ - en 3,5-liters V6 til 800.900 kroner. Mer om motorer og priser kan du lese 9846">her.

Fra fuglehund til bulldogg

Denne nye Pajeroen er tredje generasjon av firehjulstrekkeren fra Mitsubishi. Første Pajero ble satt i produksjon i 1982 og kom til Norge ett år senere. En ny andregenerasjon kom på markedet i 1992, og nå - åtte år etter - kjøres en tredje generasjon ut på markedet. De siste årene har vi sett en mer vridning mot rundere former på bilmodellene, og Pajero føyer seg nå til dette med en del mer avrundete hjørner. - Og for ikke å snakke om er den blitt mye kraftigere.

At kroppen har vokst, ser vi også de kalde fakta: Både 3- og 5-dørsversjonen har blitt større i stort sett alle retninger. 5-dørsutgaven er 7 cm lengre og 10 cm bredere enn foregående modell. Den har krympet 4,5 cm i høyden, men på tross av dette er bakkeklaringen økt med 3 cm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer