På tur i Arctic Trucks

I utgangspunktet har XL 7 flere gode egenskaper. Arctic Trukcs fjerner omtrent alle sammen og gjør den nyttig kun til en ting - terrengkjøring

Publisert
Sist oppdatert

XL7 har fått en oppgradert V6 motor hvor sylindervolumet har økt til 2,7 liter. Dette sammen med manuell girkasse gjorde XL7 til en friskus å kjøre.

Mye effekt

Motoren er sterk og yter hele 173 hestekrefter og det trengs også. Det er mye å dra på og de enorme hjulene krever kraft. Motoren er sterk over mesteparten av turtallsregisteret, men gir seg litt mot slutten. Da blir det mye brøling og lite fremdrift. Det merkes også på drivstofforbruket, vi presterte nemlig å tømme på 1,5 liter per mil. Med tanke på motorstørrelsen og bilens beskaffenhet for øvrig, er det ikke så ille, men til daglig vil det nok likevel oppleves som litt drøyt.

Ut i det hvite

I vårt hemmelige eldorado kan vi kjøre terrengbilen hardt. Med ballonghjul og høy bakkeklaring er det bare å ta fart over stubber og stein. Dekkene i dimensjonen 305/70-16 sitter greit så lenge de har noe å grave i. Eiere av denne bilen slipper faktisk å måke gårdsplassen for snø. Det er bedre å la den ligge. På hardt underlag som asfalt, is og frost slipper dekkene for lett.

Denne bilen er så røff at det virker som om den tåler hva som helst. I terrenget hopper det og spretter og vi føler at dette er en bil som virkelig tåler hard bruk. Standardbiler i denne klassen har for dårlige dekk, for myk fjæring og altfor liten bakkeklaring. Her er alt det fikset. Det krenger ikke og duver slik som vi kan oppleve på standardbiler. Det slår heller ikke nedi hvis du er litt uforsiktig over dumpene. En terrengbil skal være møkkete, men hvor er lyktespylerne? Det hadde vært greit. Egentlig ville vi hatt skikkelige pussere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer