På tur i villstyringen

Vi kan gjerne innrømme det med en gang. Vi visste ikke helt hva vi gikk til, og at det meste mer eller mindre kom som en overraskelse. Vi regnet derimot med at det ville sparke godt unna, og akkurat det fikk vi rett i.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har kjørt Clio Sport med 172 hestekrefter tidligere. Vi synes det var ganske drastisk å putte en såpass sterk motor i Clio, men etter å ha testet V6-modellen forsvinner samtidig begeistringen for GTI-biler med "små" motorer foran og forhjulstrekk. Nå har vi fått smaken på skikkelige varer og det skal litt til for å imponere oss heretter.

Fantastisk lyd

For det første har Clio V6 en deilig lyd. Det bulderer og romler bak i pottene og lydbildet blir bare bedre og bedre for hver omdreining du lokker frem. Vi kjører med vinduene på gløtt for å få med oss mest mulig bråk, og hadde det vært mulig så kunne vi gjerne tenke oss og kjøre uten motordeksler også. Det hadde omgjort Clio til en blanding av en badstue og en høytaler, men som vi hadde kost oss. Vi måtte la dekslene sitte på, hvor skulle vi ellers gjort av de?

Likevel får vi med oss det meste av det som skjer bak ryggen vår. Det holder i det lange løp. Renault har gjort en god jobb med å skape den rette sportsbilfølelsen.

Sportslig

Clio V6 er voldsomt sportslig. Den er lav, bred og stiv. Fjærene er harde og den krenger omtrent ikke i det hele tatt. Felgene er 18 tommer i diameter og skodd med dekk i dimensjonen 205/40-18 foran og 245/40-18 bak. Clioen sitter som sugd til veien og du skal mildt sagt være hardhendt for å få den til å slippe. Den er lett i fronten og den skifter retning ved den minste bevegelse på rattet. Styringen er god og den er stabil i alle hastigheter, fra krypkjøring og oppover. Men vi hadde litt problemer med svingradiusen i byen, det ble mye rygging og kaving for å komme seg frem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer