På vei mot fullelektrisk salgstopp

Bilsalget hittil i år forteller oss én ting: Nordmenn får ikke nok av elbil. Til neste år er det muligens bare elektrisk i teten.

På vei mot fullelektrisk salgstopp

Vi har sett nærmere på de ferske tallene for bilsalget hittil i år og setter fokus på de fem mest solgte modellene. På overflaten kan det virke som om alt er ved det vanlige i teten, med Volkswagen Golf på topp og Toyota Auris på andreplass. Men så begynner ting å bli interessant.

3 535 Teslaer så langt i årPå tredjeplass finner vi elbilen Nissan Leaf. Ingen bombe der, akkurat – dette har jo vært nordmenns elbil-favoritt i flere år allerede. På fjerdeplass finner vi nok en elbil, nemlig Tesla Model S. Med et foreløpig salg på 3 535 biler hittil i år, er dette vanvittig imponerende tall for en bil i denne prisklassen. På femteplass dukker familiefrakteren Skoda Octavia opp, med 3 191 solgte eksemplarer. Tenk over det – Tesla Model S selger bedre enn Skoda Octavia!

Flere elbiler gjemt i talleneMen det er ikke de eneste elbilene. Salgsvinneren Golf leder med en god margin ned til Toyotas volummodell – 6 781 mot japanerens 4 167. Denne marginen ville garantert ikke vært så stor om det ikke var for Volkswagens største nyhet på lenge, e-Golf. Og Volkswagen-importør Møller er ikke snaue når det kommer til prognosene til neste år:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer