På veien i påskefjellet

"Vis respekt for været og værmeldingen" og " Vær rustet mot uvær og kulde selv på korte turer. Ta alltid med ryggsekk og det utstyret som fjellet krever" heter det i fjellvettreglene for skiløpere. Bilistene bør imidlertid også lytte til disse rådene.

På veien i påskefjellet
Publisert

Du er, dessverre vil du kanskje si, ikke alene om å benytte sjansen til å reise bort i påskeferien. Trafikken på veiene kan bli tett, spesielt på de verste utfartsdagene. Skal du ut og reise på nettopp samme tidspunkt som halve resten av befolkningen, kan det være lurt å tenke alternativt.

Spesielt på Østlandet er det ventet stor trafikk i inngangen til, og utgangen av påsken.

Noen minutter på tomannshånd med Norgeskartet kan vise seg å være en svært så fornuftig investering. Velger du en alternativ rute, kan du slippe unna det verste rushet --og hvis flere gjør dette, vil det i beste fall bety en mye lettere avvikling av påsketrafikken for alle.

Sjekk vegmeldingene før avreise

Hvis du skal ferdes langt og over fjell, er det viktig at du på forhånd sjekker veg- og føremelding. Været har dessverre sin egen vilje, og skifter ofte raskere enn vi setter pris på. Vegmeldingene kan varsle om eventuelle stengte veier eller kolonnekjøringer, slik at du har mulighet til å velge alternative ruter.

Slik informasjon kan du få før du reiser enten på Tekst-TV side 350 og på Statens Vegvesen sin vegmeldingstjeneste på internett, som du finner her. Du kan dessuten ringe Vegvesenets nummer 175 hele døgnet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer