Pagani Huayra C9

Pagani er ikke akkurat en stor bilprodusent, men entusiastene elsker dem.

Selv supersportsbiler kan ha rålekkert interiør. Foto: Produktbilder
Selv supersportsbiler kan ha rålekkert interiør. Foto: Produktbilder Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Pagani er en bitteliten Italiensk produsent som lager rundt 25 supersportsbiler i året. Modellen fram til nå har gått under navnet Zonda, og har vært utstyrt med V12-motorer fra Mercedes AMG på rundt 700 hestekrefter.

Les her vår første Pagani-sak fra 1999.

Nå blir imidlertid Zonda pensjonert, og etterfølgeren Huayra er ventet på markedet i løpet av 2011, med en Mercedes-AMG M158 V12 twin-Turbo som potent drivkilde.

Spektakulær, både innvendig og utvendig

Studerer du bildene, se den rikholdige bildespesialen lenger ned, ser du at Huayra ligner en god del på Zonda eksteriørmessig, til tross for en rekke forandringer både foran og bak. Legg også merke til de motoriserte spoilerne (to foran og to bak) som skal hjelpe til med å holde bilen under kontroll når du befinner deg i hastigheter langt over hva som er tillatt her til lands.

Slike aktive aerodynamiske tiltak blir forøvrig stadig vanligere på biler i supersportsklassen, og med tanke på motorens over 700 hk, minst 1.000 Nm og en egenvekt på ynkelige 1.350 kilo, er det antagelig også helt nødvendig...

Bilens toppfart skal for øvrig ligge rundt 370 km/t.

Huayra har også fått et kraftig oppdatert interiør. En ting er at kupeen skal være romsligere enn på Zondaen, det er imidlertid det spesielle designet som gir deg hakeslipp, det ligner i hvert fall ikke på noe annet vi har sett tidligere. Selv liker vi stilen svært godt, men må innrømme at de svært intense instrumentfargene i displayene var litt over kanten.... (se videoen nederst så skjønner du hva vi mener)


Den trykkfølsomme skjermen i midtkonsollen skal forøvrig fungere som en normal GPS og musikkspiller ved vanlig kjøring. Når du aktiverer sportsmodus kan du imidlertid glemme underholdningen, da vises kun informasjon om hvordan bilens oppsett fungerer, eller bør tilpasses, for at du skal kunne presse ned rundetidene enda noen knepp.

Les mer om Paganis spektakulære modeller her

Da vi var og så på en rik nordmanns imponerende samling superbiler for noen år siden, var det Paganiene som imponerte oss mest. Les om det her!

Kilde: Pagani.com og Engadget.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer