Påkjørt av utenlandsk bil?

Rent bortsett fra å skaffe tolk hvis nødvendig eller kaste deg ut i det internasjonale fingerspråket, er det en del du bør huske på og være spesielt påpasselig med hvis du støter sammen med en utlending på tur i Norge.

Påkjørt av utenlandsk bil?
Publisert

Men for å ta eventuelle engstelige rynker i startgropen, før de brer seg over hele kroppen; det er ingen grunn til bekymring selv om du skulle kollidere med en utlending -- i hvert fall ikke når det gjelder forsikring og skade-erstatning. For rettmessig erstatning får du, på tross av landegrenser og eventuelle språkvansker.

Flere utlendinger innblandet i kollisjoner

Det kjøres stadig flere utenlandsregistrerte kjøretøy på norske veier, og statistikken fra de siste årene viser at stadig flere utenlandske biler kommer opp i kollisjoner i Norge. I 1996 var 1.417 utenlandske kjøretøy involvert i kollisjoner her til lands; i 1997 var tallet 1.573; i 1998 var tallet 1.881; og i løpet av de fem første månedene i år har Trafikkforsikringsforeningen registrert 667 slike tilfeller, mot 562 i samme periode i fjor.

Vær særlig påpasselig

Hva gjør du så hvis ulykken er et faktum og alt du ser er gestikulerende hender og føtter, og en uavbrutt foss av uforståelige gloser? Hvis du kolliderer med en utenlandsregistrert bil, bør du være ekstra påpasselig med å sikre deg alle opplysninger du skal ved et trafikkuhell.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.