Stanser salget av Kias populære elbiler

Pålegges elbil-stopp

I Spania har Kia beordret elbil-stopp. I Norge daler registreringstallene, men importøren benekter at de har gitt samme ordre her.

STOPPER OPP: I Spania er det leveringsstans på blant annet Kia e-Soul og Kia e-Niro (bildet) fram til 1. januar 2020, grunnet strenge utslippsregler fra EU fra da av. Den norske importøren nekter for at det samme er tilfellet i Norge. Foto: Kia
STOPPER OPP: I Spania er det leveringsstans på blant annet Kia e-Soul og Kia e-Niro (bildet) fram til 1. januar 2020, grunnet strenge utslippsregler fra EU fra da av. Den norske importøren nekter for at det samme er tilfellet i Norge. Foto: Kia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kia har på få år rukket å bli ett av de mest populære bilmerkene i Norge. Det kan de i stor grad takke merkets satsing på elbiler for. Kia e-Soul og Kia e-Niro er nemlig meget ettertraktede i vårt marked.

Merket sliter imidlertid med å skaffe nok biler til å møte etterspørselen. De har til en viss grad greid å dekke behovet ved å parallellimportere elbiler fra Europa.

Som Dinside skrev om i august, er det mange merker som nå kan levere elbiler på dagen - og gjerne til rabatterte priser. I den saken kommer det også fram at de som vil ha nye Kia e-Soul må vente til godt utpå 2020 en gang, før de får bilen i oppkjørselen. Samtidig har ikke importøren noen dato for når den enda mer ettertraktede SUV-en e-Niro er å få tak i.

Tabellforklaring: Dette er antall nye og bruktimporterte Kia-elbiler som har blitt registrert i Norge til og med september i 2019. Tallene viser at importøren sliter mer med å skaffe biler nå enn i starten av året. Kilde: OFV

Har sendt brev til forhandlerne

3. september kunne Twitter-kontoen MovElCan - en informasjonskonto om elektrisk mobilitet på Kanariøyene - avsløre at Kia har bedt sine forhandlere i Spania om ikke å levere elbiler til kundene sine i år - men heller fokusere på å selge unna flest mulig fossildrevne biler - spesielt SUV-er. Nettstedet Transport & Environment omtalte saken denne uka.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer